Linguine och kycklingsås med kokosmjölk = GOTT!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/613043/images/2010/img_1643_83386012.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/613043/images/2010/img_1640_83386276.jpg)
Jag och älsklingen lagade mat idag MUMS!
HÄR FÅR NI RECEPTET:
4 port. |
ca 15 min. |
Ingredienser
400 gram Kungsörnen Linguine Fullkorn |
3 st kycklingfilé(er), (ca 400 g) |
2 msk rapsolja |
1 st röd lök(ar) |
2 st vitlöksklyfta(or) |
1,5 tsk ingefära, ca, färskriven |
1 st röd paprika |
300 gram gröna bönor, ca, färska eller frysta |
1 burk(ar) kokosmjölk, (400 ml) lätt |
1 st lime |
salt och peppar |
Tillagning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.2. Strimla kycklingfiléerna.
3. Skala och skiva lökarna. Skär paprikan i bitar och dela bönorna.
4. Stek kycklingen tillsammans med löken i lite olja i en het panna eller stekgryta.
5. Tillsätt paprika, bönor och ingefära som får fräsa med mot slutet. Blanda i kokosmjölk och låt det koka upp.
6. Smaksätt med lite pressad lime, salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan. Servera med limeklyftor.
LYCKA TILL OCH NJUUUT!
//M
Kommentarer
Trackback